Mitä lainalla tarkoitetaan?

Lainalla tarkoitetaan kaksipuolista sopimusta, jossa lainanantaja antaa lainanottajalle tietyn määrän hyödykettä. Lainanottaja sitoutuu korvaamaan takaisin tuon tietyn määrän korotta tai koroilla, useimmissa tapauksissa lainaan kuuluu korot. Tässä artikkelissa käsitellään rahalainaa, johon usein kuuluu korot.

Kuka voi antaa lainaa?

Lainanantaja voi olla joko yksityinen henkilö tai esimerkiksi pankki tai yritys. Sama pätee lainanottoon. Osapuolten keskinäisen sopimuksen mukaisesti lainanmaksu suoritetaan joko kerralla tai erissä. Molemmilla maksutavoilla löytyy vaihtoehtoja sekä koroilla, että koroitta.

Lainanottajan ja lainanantajan välille syntyy näiden keskinäisen sopimuksen kautta velkasuhde. Tähän kuuluu lainanottajan velvollisuus lyhentää säännöllisesti tai maksaa kerralla laina. Luottomaan lainalaskurilla voit selvittää miten maksutapa vaikuttaa esimerkiksi koron suuruuteen.

Mikä on lainan korko?

Korko on esimerkiksi rahalainassa sovittu lisäosuus, mikä maksetaan aina takaisinmaksun tai takaisinmaksujen yhteydessä. Rahalainassa koron katsotaan olevan hyvitys lainanantamisesta, koska lainanotto usein antaa hyötyä lainanottajalle. Lainalaskurilla voit vertailla eri korkomahdollisuuksia kotoasi käsin.

Kauan lainan takaisinmaksu kestää?

Lainan maksuaika vaihtelee paljon. Pienemmät lainat, luotot ja pikavipit maksetaan usein päivien tai viikkojen sisällä. Joitain poikkeuksia tietenkin on. Autolainan maksuaika voi olla vuosia, yrityslainaa saatetaan joissain tapauksissa maksaa takaisin yli kymmenenkin vuotta.

Tavallinen kuluttaja harvemmin maksaa lainojaan vuosikymmeniä, järkevällä suunnittelulle estää lainavelkakierteen ja hyödyttää omaa ja läheistensä elämää. Luottomaassa pyrimme juuri tähän lainalaskurimme avulla, jotta voimme turvata jokaiselle fiksun ja kuluttujaystävällisen lainanoton.

Mikä laina mihinkin tarkoitukseen?

Pankit ja luotonantajat tarjoavat monia eri lainoja meille tavallisille kuluttajille. Mutta mistä tietää, mikä on paras mihinkin tarkoitukseen? Luottomaan lainalaskuri vertailee eri tarjoukset puolestasi ja säästää sinulta aikaa ja rahaa.

Asuntolaina ja autolaina ovat yleisimpiä lainamuotoja. Näitä ja monia muita lainatarjouksia voit vertailla lainalaskurilla helposti; eri lainatarjoukset päivittyvät lainalaskuriin reaaliajassa ja näin voit kotoa käsin helposti hoitaa lainasi. Säästyt vaivalloisilta pankissa asioinneilta ja eri lainanantajien puhelinpalveluissa jonotuksilta.

Miten voin vertailla eri lainatarjouksia?

Eri luotonantajilla ja pankeilla on valtava valikoima erilaisia lainoja ja luottoja erilaisiin tarpeisiin. Vaikka useimmat pankit tarjoavat vanhoille asiakkailleen edullisia lainatarjouksia, joskus ne voivat olla syystä tai toisesta huonojakin.

Asiaan perehtymättömän voi olla vaikea valita itselleen se sopiva tarjous, etenkin jos olemassaolevia lainoja on jo. Lainalaskurin avulla Luottomaa saa tarjottua sinulle karsitun paketin valtavasta valikoimasta

Voit aloittaa lainavertailun täältä ja yhdessä selvitämme lainalaskurilla mikä lainatarjous sopii juuri sinulle parhaiten.

Mitkä seikat vaikuttavat lainan saantiin?

Lainatarjouksen muotoon ja sen saantiin vaikuttavat monet seikat. Lainalaskurilla voit itse kikkailla eri vaihtoehtojen kanssa ja näin näet kätevästi miten lainan muoto vaihtuu.

Lainan suuruus ja esimerkiksi luottotietosi vaikuttavat siihen, millaisen lainatarjouksen voit pankilta tai luotonantajalta saada.

Me Luottomaassa haluamme auttaa kuluttajaa karsimaan turhan tiukat ehdot pois eri tarjouksista. Eri lainanantajat voivat tarjota jopa vanhoille asiakkailleen lainoja todella tiukoilla ehdoilla. Silloin pahimmillaan voi joutua hetkelliseen tiukkaan paikkaan kukkaron nyörejä kiristäessä.

Luottomaan lainalaskurilla pystyt valitsemaan sinulle sopivimman laina-ajan ja kuukausierän. Me haemme sinulle sen pohjalta parhaat lainatarjoukset, eikä sinun tarvitse tuhlata tuntikauseja eri tarjousten läpikäymiseen.