Lainojen yhdistäminen voi olla ratkaisu velkakierteen katkaisemiseen.Huomioi, että esimerkiksi osamaksuerät ovat lainaa tai luottoa. Ne ovat useimmiten myös se kaikkein kallein, kun todellista korkoa katsotaan. Luottojen yhdistämistä suunnitellassa kannattaa laskelmaan ottaa mukaan muut luoton tapaiset maksut eli kodinkoneiden, huonekalujen, elektroniikan ja monen muun tavaran osamaksut.

Miten yhdistän lainat oikein?

Yhdistämällä lainat kokoat useat pienemmät kulutusluotot, vipit, auton osamaksuerät sekä muut osamaksusitoumuksen yhden lainan alle. Sen sijaan, että maksaisit useita tai jopa yli kymmentä osamaksua, maksat ainoastaan yhden lainanlyhennyserän kuukaudessa. Kannattaa huomioida, että kulutusluotoissa ja erityisesti osamaksuissa on usein kuukausittaisia maksuja, jotka tosiasiassa ovat korkoa.

Kun arki tuntuu olevan yhtä laskujen maksamista, kannattaa kilpailuttaa lainat ja valita itselle sopiva kuukausierä. Kilpailutetun lainan saat useimmiten edullisemmin ja alhaisemmalla korolla, sekä pidemmäksi aikaa. Tämä pienentää kuukausierää ja helpottaa elämää.

Toimi ajoissa

Ota huomioon, että uutta lainaa on hankala saada ja tällöin lainojen yhdistäminen ei enää onnistukaan. Jos osamaksut ovat menneet perintään tai ulosottoon tai sinulle tulee maksuhäiriömerkintä, järkevän hintaista lainaa on hankala saada, jos ollenkaan. Sen vuoksi sinun kannattaa toimia ajoissa. Lainojen kilpailuttaminen ei maksa mitään ja se on ikään kuin turvana olemassa. Ota sinun lainasi omaan hallintaasi jo tänään.

Laske nykyiset lainasi ja osamaksusi

Tarkista jäljellä oleva pääoma ja huomioi päälle mahdollisesti tulevat kulut. Jos olet hankkimassa jotain uutta, huomioi se jo lainan summaa miettiessäsi. Ei ole järkevää ottaa uutta osamaksua rasitteeksi heti päälle. Jos esimerkiksi olet hankkimassa autoa, huomioi tarvitsemasi autolaina jo nyt. Tärkeintä on, että yhdistäessäsi lainoja sinä olet kuskin paikalla. Sinä kilpailutat lainasi. Sina valitset summan. Sinä valitset laina-ajan ja kuukausierän. Sinä valitset sinulle sopivimman lainatarjouksen.

Yhdistä lainasi jo tänään ja tee lainahakemus.