Montako osamaksu- tai pienlainaerää maksat?

Miten säästät ottamalla lainaa? Jos uuden lainan kulut ovat pienemmät, kuin nykyisten pienluottojen kulut yhteensä. Tällöin erotus on puhdasta säästöä. Osamaksuissa kannattaa lisäksi huomioida usein niihin liittyvä kuukausittainen tilinhoitomaksu. Se voi olla vain viisi euroa, mutta jos sinulla on useita osamaksueriä vuodessa kertyykin jo ihan mukava säästö.

Kun kilpailutat lainat, niin tiedät nopeasti paljonko voisit säästää. Haluatko saada lainatarjouksen 20 rahalaitoksesta yhdellä hakemuksella? Se onnistuu Luottomaan kautta.

Kuinka suuri osa nettotuloistasi menee pienlainoihin ja osamaksuihin?

Osamaksuajat ovat suhteellisen lyhyitä ja pienlainojen maksimipituus rajallinen. Tämän vuoksi kuukausierät muodostuvat suhteellisen suuriksi. Jos yhdistät lainat ja valitset sopivan laina-ajan voit vaikuttaa kuukausimaksun suuruteen.

Jos nettotuloistasi iso osa menee osamaksuihin ja raha ei tunnu riittävän, on syytä katsoa lainojen uudelleen järjestelyä lainojen yhdistämisen kautta. Kun et elä viimeistä penniä myöten, pystyt suunnittelemaan kulujasi paremmin. Jos suunnitelmissa on esimerkiksi auton vaihtaminen, niin voit kilpailuttaa autolainan tai voit yhdistää myös ne sinun lainoihisi.

Jos olet hoitanut asiasi hyvin, niin kulutusluoton vuosikorko voi olla minimissään vain 4,5%. Sinun luottosi korkotason voit tarkistaa kilpailuttamalla rahoituslaitokset Luottomaan kautta. Luottomaan palvelu on maksuton ja ei sido sinua mihinkään. Tee hakemus jo tänään ja aloita kesä rauhallisin mielin.

Jos on tulossa remontti, nin hakiessa remonttilainaa kannattaa yhdistää muutkin pienlainat samalla