Ruokakassi ja sen hinta merkitsee paljon kotitalouksille. Tutkimusten mukaan kotitaloudet käyttävät lähes puolet menoistaan ruokaan. Mainio illan seurustelu- ja naposteluruoka on Nachopelti.

Ravinto on selvästi arjen suurin meno­erä. Vaikka sen osuus kokonais­menoista onkin laskenut tasaisesti viimeisten 30 vuoden ajan, edelleen lähes puolet päivittäis­menoista on ruoka­kuluja. Hyvätuloisimmilla kuluu päivittäis­menoihin yli kaksin­kertainen summa pieni­tuloisiin verrattuna. Pelkästään ruoka­menot ovat hyvä­osaisilla lähes kaksin­kertaiset, harrastus­menot jopa nelin­kertaiset.

Ruokakassin hinnalla on siis merkitystä. Moni ei laske, kuinka paljon kaupasta ostetusta ruoasta päätyy roskiin. Joko valmistettuna tai valmistamattomana mutta pilalle menneenä raaka-aineksena.

Ruokakassi tyyppiset palvelut ovatkin lisääntyneet merkittävästi. Ne helpottavat ihmisten arkea, mutta tuovat myös säästöä, koska raaka-aineet on mitoitettu tarkalleen. Näin hävikkiä ei synny ja aterian jälkeen ei jää pientä kippoja jääkaapin uumeniin.

Vertailuissa erityisesti Anton&Anton Ruokakassi on pärjännyt hyvin sekä laadullaan, että hintalaatusuhteella.